keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Silmätarkastus

Kävimme tänään Vilin kanssa silmätarkastuksessa. Vili sai terveen paperit mutta lasiaisessa todettiin rihmoja, josta tuli merkintä epäilyttävä. Virallisessa silmätarkastuslausunnossa sanotaan epäilyttävästä seuraavaa: eläimellä todettu vähäisiä rodulle tyypillisen perinnölliseksi epäillyn silmäsairauden oireita. Oireiden kehittyminen vahvistaa diagnoosin. Vilile ei määrätty mitään uusintatarkastus aikaa, eikä tämä ole eläinlääkärin mukaan este jalostuskäytölle.

Kuulin samalla käynnillä, että linssiluksaation geenitesti ei ole 100% pätevä kaikille roduille. On esiintynyt tapauksia tietyillä roduilla, (joihin parson ei kuulemme kuulu, ainakaan vielä) että linssi on irronnut vaikka koira on geenitestissä saanut terveen paperit. Nyt epäillään, että on olemassa jokin muukin geeni joka aiheuttaa linssin irtoamista.

Muuten meidän rauhaan ei kuulu ihmeellisiä. Lumitöitä on paiskittu kohta viikon verran oikein urakkatahdoilla =) Eilenkin olimme kolmeen otteeseen lumitöissä. Eikä tuon nuoskan ja katolta tippuneen lumen siirtely ihan kevyttä hommaa ole. Onneksi on ollut aikaa ja on voinut tehdä hommaa erissä. Hiihtämään ei olla päästy, sillä tuskimpa siellä on latuja ehditty pitämään auki. Eilen kävimme juoksemassa vakiolenkin mutta se olikin astetta raskaampaa kun pyöräteitä ei oltu ehditty auraamaan ollenkaan. Kunhan kelit paranevat ja muuttuvat keväisen aurinkoiseksi suuntaamme Vilin kanssa auton keulan kohti Taivalkoskea ja lähdemme nauttimaan luonnosta. Tarkoitus olisi käydä kiertämässä myös pieni karhunkierros. Huhtikuussa onkin sitten valokuvauskurssi, joten kohta blogiamme saattaa kaunistaa eriskummallisimmatkin kuvat =)

Ei kommentteja: